Новото попълнение на Реал (Мадрид) Кака даде пресконференция, след като стана ясно, че в следващите 6 сезона ще носи бялата фланелка. Ето какво каза бразилецът по повод преминаването му на “Сантяго Бернабеу” срещу сумата от 65 милиона евро:

- Какво искаш да кажеш на феновете на Милан, след като вече си футболист на Реал?
- Прекарах невероятни години в Милан и постигнах много успехи. Благодаря на всички в клуба и трябва да знаят, че аз никога нямаше да избера друга оферта освен тази на Реал (Мадрид)

- Защо тогава напусна?
- Знаете, че в момента светът се намира в икономическа криза. Тя засегна много клубове, включително и Милан. Оказа се, че най-добрият начин да помогна в тази ситуация е да се съглася да премина в Реал.

- Какво мислиш за новия си отбор, Реал?
- Реал е сред най-великите клубове в света. В момента се гради сериозен проект, който ще ми позволи да играя заедно с най-добрите футболисти. Това бе една от причините, която ме накара да избера Реал. Този отбор е нова мотивация за мен, искам да спечелим шампионската титла в Испания и Шампионската лига.

- В Реал има доста твои сънародници, вече говори ли с тях?
- Да, и всички ми казаха, че няма да сбъркам, ако дойда в клуба. Но аз знаех какво представлява Реал, който разполага с имена като Раул и Икер Касийяс. Преди седмица се чух и с Дейвид Бекъм, който ме увери, че в Мадрид ще се чувствам фантастично и ще направя стъпка напред в кариерата си.

- Защо подписа с Реал сега, а не в предишните случаи?
- Вярно е, че и преди имах възможност да премина в клуба, но тогава ситуацията беше различна. Треньорът на Милан Карло Анчелоти настояваше да ме задържи на всяка цена и трансферът нямаше как да стане.

- Какво е мнението ти за президента Флорентино Перес?
- Той има идеята да изгради велик отбор и да привлече големи играчи от световна класа. Мисля, че в следващите години заедно можем да постигнем много, затова избрах именно Реал.

- Сега ще се конкурираш с Лео Меси за най-добър играч в света.
- Меси направи забележителен сезон с Барселона и спечели три отличия. Напълно заслужава наградата за най-добър футболист в света. Надявам се да сложим край на хегемонията на Барса и догодина всички титли да са наши.

- Как виждаш Милан след твоето напускане?
- Отборът има страхотни играчи и със сигурност ще се справи и без мен. Вярвам и в Леонардо, който е страхотен треньор. Отборът разполага с добри играчи и ще се справи.

- Пато ли ще е твоят заместник в Милан?
- Надявам се и му го пожелавам. Той вече доказа, че е великолепен футболист. Липсват му още няколко години, за да натрупа опит. След това ще дойдат и шампионските трофеи.

- Мислиш ли да завършиш кариерата си в Реал, както направи Зинедин Зидан?
- Подписах договор за шест години, искам да остана дълго време тук.

- Ще вземеш ли фланелката с номер 5, която носеше Зидан?
- Поласкан съм, че клубът ми предлага именно номера на Зидан, но това е прекалено много за мен. Той написа история с Реал и френския национален отбор, по-скоро ще избера друг номер заради безкрайното ми уважение към Зидан.

- Защо в дните преди трансфера запази абсолютно мълчание и не коментира нищо? Какво бе твоето желание?
- Аз не исках да напускам Милан, но от икономическа гледна точка клубът получи оферта, която не можеше да откаже./БЛИЦ