Манчестър Юнайтед възнамерява да замени Кристиано Роналдо с бразилската суперзвезда Кака, твърди “Нюз ъф дъ Уърлд”. Според изданието Сър Алекс Фъргюсън възнамерява да направи оферта от 70 милиона паунда за халфа на Милан, когато Кристиано Роналдо премине в Реал (Мадрид) през лятото.

Неделният британски таблоид използва изразът “когато”, а не “ако” за трансфер на носителя на “Златната топка” за 2008 г. “Нюз ъф дъ Уърлд” твърди, че въпреки многократните опровергавание има сериозни индикации, че Кристиано Роналдо ще играе на “Сантяго Бернабеу” през есента.

Освен Кака от Юнайтед ще се опитат да привлекат и франския национал Франк Рибери от Байерн. Рибери наскоро поднови договора си с “Найк” и това породи слуховете, че част от контракта е преминаването му в тим обличан от американската компания.

Кака, който през следващата седмица става на 27 години, през зимата се врече във вярност на Милан, като отхвърли оферта от 100 милиона паунда на Манчестър Сити. Според Сър Алекс, който е считан за почитател на стила на бразилеца, на халфа ще му е трудно да откаже на Юнайтед, тъй като клубът покрива изискванията му за успешен футбол./БЛИЦ