Трансферната сага с Кака свърши. Играчът премина от Милан в Реал (Мадрид). БЛИЦ ви предлага любопитни факти за живота на бразилската звезда.

*Пълното име на Кака е Рикардо Изексон дос Сантош Лейте. Той е роден на 22 април 1982 г. в семейство от средната класа в бразилската столица и има португалски произход. Майка му се казва Симоне Кристина дос Сантош Лейте, а баща му Форест Изексон Перейра Лейте.

*Прякорът му е измислен от малкия му брат Дигао, който не можел да произнесе Рикардо правилно. По време на световното първенство през 2002 година Роналдо му казвал Какито, защото бил талисманът на отбора.

*Братът на Кака - Дигао, е футболист на Милан и има един мач за първия отбор през 2007 година в контрола с Динамо (Киев). След това играе под наем в Римини, а сега е преотстъпен на Стандарт (Лиеж).

*Като дете Кака мечтаел да стане тенисист, но бил забелязан от треньора на Сао Пауло. Спецът го поставил на специална диета, тъй като младокът бил много слаб.

*На 15 години Кака за малко да остане парализиран след инцидент в басейн. Играчът се възстановява напълно и оттогава дарява огромни суми на църквата в знак на благодарност. Фразите, които му носят късмет - “Принадлежа на Исус” и “Бог е верен”, са изписани на езика на футболните му обувки.

*Кака е късоглед и играе в мачовете с контактни лещи. През нощта спи с брекети на зъбите.

*От ноември 2004 година Кака е посланик на кампания срещу глада.

*Играчът се гордее с факта, че се ожени девствен. Той среща бъдещата си съпруга Каролин през 2002 г. и двамата сключват брак на 23 декември 2005, когато тя е на 18 години. На сватбата присъстват 600 души, сред които бразилските национали Роналдо, Адриано, Кафу, Дида и треньорът Карлос Алберто Перейра.

*Кака стана баща на 10 юни 2008 г., когато Каролин роди Лука Челико Лейте./БЛИЦ