Българските футболисти в Македония записаха успешен уикенд. Георги Какалов се разписа при победата на Хоризонт (Турново) над Горно Лисиче с 2:0 в мач от 23-ия кръг на местното първенство. Бившата звезда на “Ботев” (Пд) откри резултата в 8-ата минута. Това беше дебютен гол за него от началото на сезона, след като подсили Хоризонт през зимата. След успеха тимът от Турново вече има 41 точки и измести Работнички (Скопие) от първото място с по-добра голова разлика.

Бившият национал Йордан Милиев също се разписа при победата на Шкендия с 2:1 като гост на шампиона Вардар (Скопие). Милиев, който дойде в Тетово със свободен трансфер от “Левски” през януари, откри резултата в 24-ата минута с първия си гол за сезона. С успеха Шкендия се изкачи на осмо място с 30 точки.

Мартин Ковачев и Димитър Воденичаров пък донесоха трите точки на Пелистер (Битоля) над Македония Гьорче Петров с 2:1. Дуото вкарва във втори пореден мач. Защитникът Ковачев направи 1:1 в 88-ата минута, а нападателят Воденичаров с петото си попадение в кампанията донесе успеха в последните секунди, с което Пелистер се изкачи на трето място в класирането с 41 точки.