Германия победи с класическото 3:0 Малта в контрола, играна в Аахен. Проверката е част от подготовката на Бундестима за предстоящото световно първенство в ЮАР и ще помогне на селекционера Йоаким Льов да сведе състава си до 23-ма играчи. Както е известно, Германия е в група с Австралия, Сърбия и Гана.

Над всички в мача бе нападателят на Щутгарт Какау, който вкара две от попаденията във вратата на съперника. Третият гол за Германия падна след автогол на Скиклуна.

Още в 16-ата минута Какау от точката на дузпата вкара с глава след добро центриране на атакуващия халф на Леверкузен Тони Кроос.

След почивката избраниците на Льов стигнаха до нов гол. В 58-ата минута Какау оползвотвори пас на резервата Кевин Гроскройц. Само 120 секунди по-късно се стигна и до автогола за 3:0.

В контролата с Малта Йоахим Льов не можа да разчита на футболистите на Вердер и шампиона Байерн (Мюнхен), тъй като важните мачове от сезона пред двата отбора все още предстоят. Утре те се изправят във финала за Купата на Германия, а на 22 май на баварците предстои сблъсък с Интер, който ще определи победителят в Шампионската лига. /БЛИЦ