Бившият защитник на Милан Каха Каладзе получи предложение да стане вицепремиер на Грузия. 34-годишният ексфутболист влезе в парламента като част от партията “Грузинска мечта”, която спечели изборите на 1 октомври. Поканата е направена от председателя на партията и бъдещ премиер на страната Бидзин Иванишвили.
 
Каладзе беше избран за депутат от едномандатния район в родния си град Самтредиа, където преди няколко години построи църква. В Тбилиси той има банка, която предишните власти опитаха да фалират заради опозиционната дейност на бившия футболист. В края на август Каха Каладзе призна, че властите в Грузия отказват да му предоставят стадион, на който да изиграе бенефиса си. Очаква се той да заеме не само вицепремиерския пост, но и този на министър на регионалното развитие и инфраструктурата.
 
През 2001 г. братът на Каладзе – Леван, беше отвлечен с цел получаване на откуп от 600 000 долара. Въпреки опитите на властите напредък не беше постигнат. Единствената следа беше видеозапис, на който Леван Каладзе беше с превръзка на очите. Разочарован от работата на полицията, тогавашният футболист на Милан обяви, че може да се откаже от грузинското поданство и да вземе украинско. След това размисли. През май 2005 г. в покрайнините на Самтредиа бяха открити четири трупа, като се предполагаше, че един от тях е братът на Каладзе. Това беше потвърдено на 21 февруари 2006 г. от ДНК тест, направен от специалисти на ФБР.