ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Арсенал направи чутовен обрат срещу Астън Вила в Бирмингам с 4:2 в първия съботен мач от Висшата лига, въпреки че на два пъти изоставаше в резултата.

„Виланите“ вкараха за 1:0 още в 5-ата минута.  Мати Кеш се измъкна от Зинченко и центрира в наказателното поле на Арсенал, където Оли Уоткинс се справи със Салиба и прати топката във вратата на Аарън Рамсдейл.

 200 лв Начален Бонус Спорт!

Арсенал изравни в 16-ата минута чрез Сака. Жоржиньо се опита да центрира, но опитът му бе блокиран, след това топката попадна в Букайо Сака, който отправи прекрасен удар в целта.

Астън Вила поведе с 2:1 в 31-ата минута, когато оставеният непокрит бразилец Коутиньо с премерен удар вкара топката в мрежата.

Шоуто продължи и след почивката. Арсенал стигна до 2:2 в 61-ата минута, когато Мартин Йодегор намери добре Александър Зинченко и украинецът се разписа.

„Топчиите“ осъществиха пълен обрат в третата минута на добавеното време. Жоржиньо стреля от дъгата на наказателното поле, топката срещна напречната греда, след което се удари в гърба на аржентинския вратар Емилиано Мартинес и влезе във вратата на Астън Вила.

Арсенал заби  четвърти гол в осмата минута на добавеното време. Емилиано Мартинес се беше включил в наказателното поле на Арсенал при корнер и вратата му бе опразнена, което позволи Габриел Мартинели да реализира за крайното 4:2 след бърза контра.

По този начин Арсенал се върна към победите и води с три точки на Манчестър Сити на върха.