В невероятна драма се превърна финалът на Копа Либертадорес, който противопостави бразилския Фламенго и аржентинския Ривър Плейт. "Червено-черните" надделяха с 2:1, като до 89-ата минута губеха с 0:1. В главен герой за новите шампиони се превърна Габриел Барбоса, който вкара и двата гола, а в добавеното време получи и червен картон.

Двубоят напомни изключително много финала на Шампионската лига от 1999 година, когато на "Камп Ноу" Байерн водеше на Манчестър Юнайтед до изтичането на редовните 90 минути, но в крайна сметка загуби с 1:2.

Срещата се игра пред 80 000 души на стадион "Монументал" в перуанската столица Лима. Мачът започна отлично за шампиона от миналото издание Ривър Плейт. Аржентинците откриха резултата в 14-ата минута. Фернандес центрира, а Боре стреля и прати кълбото във вратата на бразилския тим.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След почивката играта стана по-отворена, но гол не падаше и Ривър Плейт се виждаше сигурен за защита на титлата. Не така обаче мислеше Габриел Барбоса. В 89-ата минута Де Араскета бе изведен пред вратата на Ривър, пусна кълбото успоредно на голлинията, а на празната врата Габриел не сгреши - 1:1.

Не бяха изтекли две минути, когато Барбоса открадна топката при борба с двама бранители на пеналта и с моментален удар не остави шансове на вратаря на Ривър Плейт, за да донесе успеха на Фламенго - 2:1!

Типично по латиноамерикански в края на мача се стигна до сбиване. Първо бе изгонен Паласиос, който ритна футболист на Фламенго без топка. Веднага след инцидента бе изгонен и героя Барбоса. Едва ли обаче той ще запомни с лошо този двубой, след като Фламенго спечели Копа Либертадорес. 

Това е втори триумф в този турнир в историята на бразилският тим. Първият бе през 1981 година.