Бившият президент на Реал (Мадрид) Рамон Калдерон заяви, че клубът трябва да продаде всички недоволни играчи, дори и ако става въпрос за Кристиано Роналдо. Според него мениджърът на португалеца внася раздори в Примера дивисион.

"Не можете да отхвърлите таланта, но ако играчът е недоволен, тогава той трябва да напусне клуба. По време на моя мандат такъв бе случаят с Робиньо. Ситуацията беше критична, но ние го купихме за 24 милиона евро, а го продадохме за 48 милиона евро. Това беше отлично свършена работа", каза Калдерон.

Според него сегашният президент Флорентино Перес не е първият човек в мадридския клуб. Треньорът Жозе Моуриньо и мениджърът на Роналдо - Жорже Мендеш, държат всичко в ръцете си.

"Жорже Мендеш в момента е президентът на Реал. Без значение, че никой не го е избирал на този пост. Някои играчи са доведени в отбора, само защото Мендеш е техният агент", заяви бившият президент на "кралския клуб".

Клиенти на Мендеш в момента в Реал Мадрид са Кристиано Роналдо, Жозе Моуриньо, Пепе, Анхел ди Мария, Фабио Коентрао и Рикардо Карвальо. Рамон Калдерон добави за Моуриньо, че е отличен треньор, който умее да мотивира играчите. Понякога обаче се държи като неуравновесен човек и прави неща, които нанасят щети на клуба.