Въпреки че шансовете за защита на титлата в английската Висша лига са почти изгубени, нападателят на Челси Саломон Калу е оптимист, че след отстраняването на Копенхаген в Шампионската лига тази седмица за него и съотборниците му ще има щастлив край на сезона.

Между 7 ноември миналата година и 14 февруари играчите на Карло Анчелоти спечелиха едва 20 точки от 16 мача във Висшата лига, като инкасираха 6 загуби, колкото общо през целия минал сезон.

“Мачът ни с Копенхаген може да бъде повратната точка на сезона. Това 2:0 като гости естествено е страхотен резултат. Сега ни предстои реванш у дома и ние ще се опитаме също да спечелим. Така ще можем на спокойствие да се подготвим за следващия кръг”, сподели Саломон Калу пред официалния сайт на УЕФА.

“Ще бъде доста опасно, ако си мислим, че вече сме си свършили работата. Копенхаген е опасен отбор и изобщо не са за подценяване. Очаква ни труден мач срещу тях и докато не си свършим работата напълно, няма как да си мислим, че сме преминали тази фаза на турнира. Всички отбори на 1/8-финалите са добри", каза още 25-годишният национал на Кот Д'Ивоар. /БЛИЦ