Все още нямам предложение за нов договор от Далиен Шиде, но и аз не съм решил окончателно за себе си дали ми се остава, или ще се прибирам в България. Това сподели пред "24 часа" трикратният голмайстор на "А" група Мартин Камбуров. Контрактът му с китайския тим приключва след края на местното първенство, от което остават още 3 кръга.

Българският нападател пристигна в Далиен Шиде през лятото на 2010 г. срещу 350 000 евро за Локомотив (София). Шампионът с "железничарите", но от Пловдив, за 2004 г. е основна фигура в отбора. Миналата година 10-те му гола донесоха 17 точки на Далиен Шиде, а това му осигури оставане в елита.

През настоящото първенство Камбуров вече достигна тази граница. В момента тимът му е на едно място над зоната на изпадащите с 5 т. аванс от предпоследния Шанхай Шексин. В следващия кръг Камбуров и компания приемат въпросния отбор и дори при равенство ще си гарантират участие в китайската "А" група.

"Китайците се стремят всячески да вдигнат нивото на първенството и привличат звезди от ранга на Дидие Дрогба и Никола Анелка. Това оказва влияние. Ако получа предложение да остана, ще го обмисля сериозно", каза още Камбуров.