Камерун се класира за 1/4-финалите за Купата на Африка след равенство 2:2 с Тунис. “Лъвовете” изоставаха на два пъти в резултата, но успяха да наваксат и да до стигнат до равенство.

Тунис поведе още в 53-ата секунда след попадение на Шермити. В 30-ата минута се наложи вратаря на Тунис да напусне наказателното си поле, за да изчисти топка поведена не добре от Ето’о. Топката бе изритана слабо и попадна в краката на Ену, който стреля моментално към опразнената врата, но вратарят се протегна и изби топката с ръка.

Второто полувреме започна по същия начин като първото. Само секунди след подновяването на играта Самуел Ето’о изравни за 1:1. Равенството бе достатъчно на момчетата на Пол Льо Гуен, за да се класират напред. Тунис обаче поведе в 61-ата минута. Орелиен Шеджу засече с глава топката в собствената си врата, макар и след намесата на вратаря.

Радостта на Тунис трая само една минута, след като Камерун организира много добра атака завършила със топовен изстрел на Уебо за крайното 2:2.

В 87-ата минута нервите на Джемал от Тунис не издържаха и той изблъска без топка Идрисо, за което получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

С това равенство Камерун си осигури класиране в следващата фаза на турнира, където ще се изправи срещу Египет./БЛИЦ