Германецът Фолкер Финке е новият селекционер на националния отбор на Камерун, като задачата му е да класира „неукротимите лъвове“ на световното първенство в Бразилия през 2014 г.
 
65-годишният немец заменя на поста Жан-Пол Аконо, който беше назначен временно вместо Денис Лаван, който беше уволнен през септември, тъй като не успя да класира тима за Купата на Африканските нации през 2012 и 2013 г.
 
Финке, който направи име с работата си във Фрайбург в периода 1991-20078, за първи път в кариерата си ще води национален отбор. След Фрайбург той за кратко беше начело на Урава Ред Даймъндс и Кьолн.
 
Камерун е начело в Група „I” на квалификациите за Мондиал 2014, като има актив от 6 точки от три мача. След това са Либия (5 т.), Конго (4 т.) и Того (1 т.)
 
Победителите от 10-те групи се класират за финалния кръг, където се оформят двойки, играещи на разменено гостуване, а петте победители се класират за световното първенство.
 
Дебютът на Финке начело на Камерун ще бъде контролната среща с Украйна на 2 юни в Киев. Седмица по-късно „неукротимите лъвове“ играят световна квалификация с Того в Ломе. Следва мач с ДР Конго на 16 юни в Киншаса и двубой с Либия на 6 септември в Яунде.
 
Фолкер Финке е третият германски специалист, който ще води националния отбор на Камерун през XXI век. Вини Шефер беше начело на тима в периода 2001-04 г., а Ото Пфистер води отбора от 2007 до 2009 г.