Бившият вратар на Байерн и германския национален тим Оливер Кан също като Андрий Шевченко заяви, че сегашният страж на баварците и Бундестима Мануел Нойер заслужава да спечели „Златната топка” на ФИФА и „Франс Футбол” за най-добър футболист на 2014 година.

"Разбира се, че би било заслужено Нойер да спечели „Златната топка”. Той пренесе играта на вратаря на съвсем различно ниво. Не само чрез представянето му, но и с начина, по който интерпретира играта. Той се справи впечатляващо на световното първенство по футбол. Който е спечелил световната титла, винаги има много големи шансове да бъде спечели Златната топка. Но за един вратар не е лесно да се пребори с конкуренцията на суперзвезди като Кристиано Роналдо и компания", сподели Кан пред немската агенция SID.

"Зная от собствен опит, че хората изпитват задръжки да гласуват за вратар при избора на най-добрия футболист в света. Но Мануел има шансове, защото той е като полеви футболист. Той доказа, че може да участва в разиграванията", допълни легендарният немски вратар, който остана втори в гласуването за „Златната топка” през 2002 година след бразилеца Роналдо.