Воденият от Кладио Раниеро Нант победи гостуващия Метц с 1:0 в среща от осмия кръг на френската Лига 1 и записа четвърти пореден успех за първенство. Единственото попадение реализира Емилино Сала още в третата минута. В началото на втората част гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Беноа Асу-Екото получи втори жълт и съответно червен картон. След успеха си „канарчетата” са трети с 16 точки и на 6 зад лидера ПСЖ. Метц е на дъното с едва 3 точки.

Новакът Страсбург стигна до 1:1 при визитата си на Дижон. Чанг-Хоон Квон (79) реализира за домакините, но в последните секунди Матийо Терие (90) донесе точката на гостите от Източна Франция. Страсбург остава на предпоследно място с 5 точки, а Дижон е 17-и с 6 точки.

Гинган и Тулуза също направиха реми 1:1. Маркюс Тюрам (1) откри за домакините, но Сомалия (40) изравни още преди почивката. Гинган е десети с 10 точки, а Тулуза е на 14-а позиция с 8 точки.

Каен излъга Рен при гостуването си в Бретан с 1:0. Единственият гол бе всъщност автогол на Реми Бенсебайни в 34-ата минута. Така Каен събра 15 точки и излезе четвърти. Рен е на 15-о място с 6 точки.