Неприятности се насъбраха на главата на 37-годишния Фабио Канаваро. Бившият на капитан на Италия и световен шампион от 2006 година бе замесен, макар и косвено, в скандала с Камората, който бушува на Апенините. Италианското правосъдие постави под запор имущество на стойност около 100 милиона евро на мафията, която действа в Неапол и околностите му. В разследването бяха забъркани висшият полицай Виторио Пизани и на Фабио Канаваро.
 
Пизани, който е шеф на бригадата за спешна намеса към полицията на Неапол, е заподозрян, че е предавал поверителни информации за разследването срещу предприемач, свързан с престъпността в същия град. С това му е позволил да избегне конфискация на имуществото и да насочи разследването в друга посока.
 
Сред блокираните имоти са 17 ресторанта, барове и пицарии. Една от пицариите е собственост на известната фирма "Реджина Маргерита", в която е акционер Фабио Канаваро.
 
Другият проблем е чисто футболен. Президентът на Ал Ахли - Абдалах ал-Набуда заяви, че Фабио няма да фигурира в списъка на играчите на отбора за следващия сезон. Шефът на клуба от Дубай уточни, че Канаваро ще изпълни договора си като "технически съветник".
 
"Канаваро не даде това, което се очакваше от състезател от неговото ниво. Вярно, той е на години, но аз очаквах повече", отсече богаташът. Италианският ветеран подписа миналото лято двегодишен договор с Ал Ахли.