Един от претендентите за титлата в Русия Ростов записа шокираща загуба с 1:2 при гостуването си на Мордовия (Саранск) в среша от 26-ия кръг и не успя да се върне на върха във временното класиране. Поражението е изненадващо с оглед на победите срещу ЦСКА Москва (2:0), Спартак Моксва (2:0) и Зенит (3:0) в предните няколко седмици.

Сергей Самодин (56) даде преднина на домакините от Саранск, но резервата Сердар Азмун (67) изравни само 4 минути след появата си в игра, възползвайки се от асистенция на Калачев. В 86-ата минута Аслан Дудиев бе фаулиран за дузпа от Сесар Навас, а словенският халф Далибор Стеванович (86-дузпа) бе точен от бялата точка, носейки трите точки за Мордовия.

След успеха си тимът от Саранск е 14-и с 21 точки и продължава битката си за оцеляване в елита. Ростов е втори с 51 точки и 2 по-малко от лидера ЦСКА (Москва).. При равен брой точки в крайното класиране под внимание първо се взима това кой отбор е спечелил повече двубои, като засега предимството е на страната на ЦСКА.