Бившият френски национал Ерик Кантона доминира в номинациите за наградите по случай 20-ата годишнина на Висшата лига. Кантона е номиниран в пет от 11-те категории, включително и за най-добър играч от създаването на Премиършип до момента.
 
В класацията за най-добър футболист не са включени Уейн Рууни, Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Франк Лампард и Дидие Дрогба. Кантона е номиниран за най-хубав гол, най-запомнящ се цитат, най-добър нападател и най-добър начин за празнуване на гол.
 
Алан Шиърър има четири номинации, докато Денис Бергкамп и Тиери Анри са с по три. Мат льо Тисие е единственият футболист, който два пъти е включен в класацията за най-красив гол.
 
Номинациите ще бъдат публикувани в официалния сайт на Висшата лига. Победителите ще бъдат определени след обединяване на гласовете на феновете и на специалното жури. Церемонията по награждаването ще бъде на 15 май.
 
Номинации за най-добър мениджър: Сър Алекс Фъргюсън, Арсен Венгер, Жозе Моуриньо, Хари Реднап, Дейвид Мойс
 
Номинации за най-добър футболист: Денис Бергкамп, Ерик Кантона, Райън Гигс, Тиери Анри, Рой Кийн, Кристиано Роналдо, Пол Скоулс, Алан Шиърър, Патрик Виейра, Джанфранко Дзола