Бившият мениджър на Черноморец (Бургас) Красимир Балъков може да се окаже треньор на Спортинг (Лисабон). На 26 март (събота) в португалския клуб предстоят президентски избори. Всеки кандидат за поста вече се е договорил с определен специалист, който да поеме “лисабонските лъвове” при негов успех.
 
Единият от претендентите - Абрантеш Мендеш, се е спрял на Красимир Балъков. Според в. “Корейо да Маня” Мендеш е единственият кандидат, който не е обявил официално своя вариант за треньор и затова настоява българският специалист да даде съгласието си. 44-годишният Балъков е поискал време за размисъл. Бившият български национал е популярен сред феновете на Спортинг (Лисабон), след като в периода 1991-95 г. игра за клуба и спечели Купата на Португалия.
 
Другите кандидати също са се спрели на популярни имена. Бруно де Карвальо, който си е осигурил и руски финанси, вече се е договорил с Марко ван Бастен. Диаш Ферейра е избрал Франк Рийкард, Педро Балтазар се е спрял на Зико, а Годиньо Лопеш има предварително споразумение с треньора на Спортинг (Брага) Домингош Пасиенсия. Всички те обявиха и бъдещите си трансферни цели, като се споменават имената на Есекил Гарай, Уго Алмейда, Адриано, Ройстън Дренте и Вагнер Лав.
 
В момента Спортинг (Лисабон) заема третото място в първенството на Португалия с 38 точки. “Лисабонските лъвове” изостават на 14 точки от големия съперник Бенфика и на цели 30 зад лидера в класирането Порто./БЛИЦ