Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който обяви, че от следващия сезон се завръща на пистата с Мерцедес GP, може да стане първият в света футболен турист, който да играе в европейските клубни турнири. Интернет телевизията SPORTS.md и молдовският футболен клуб Олимпия са направили на германеца предложение.

За да играе в евротурнирите Шуми просто трябва да победител в проекта на молдовския клуб, който се нарича „Стани футболна звезда за един миг”. Състезанието се провежда от 21 декември 2009 г. до 21 март 2010 г. на официалния сайт на Олимпия. Предсрочен победител може да стане всеки мъж на възраст от 18 до 60 години, който предложи 1 милион евро за възможността да играе в европейските клубни турнири.

По думите на вицепрезидента на молдовския клуб Сергей Киселев основната част от събраните пари ще отидат за развитие на детско-юношеския футбол в Белцах и северна Молдова. По този начин ще се даде възможност на младите таланти да се подготвят по футболния план на настоящите световни звезди в спорта.

„Шумахер от години помага на децата по света, той дарява милиони за детския фонд ЮНЕСКО, твърди Киселев. – Шумахер много обича футбола и поради тази причина участието в евротурнирите може да бъде прекрасен спомен за него. В същото време ще може да подари футболно бъдеще на хиляди молдовски деца. Според нас този факт може да се окаже по-важен за него от самото участие в европейските клубни турнири.”/БЛИЦ