Легендата на италианския футбол Фабио Капело обяви, че той е причината Златан Ибрахимович да се превърне в един от най-големите голмайстори в света.

"Ибра притежава невероятен природен талант и не е трудно да превърнеш някого като него в голова машина. Всичко, от което се нуждаеше, бе да му обясня няколко неща", коментира Капело.

"Всичко останало е свързано с усилени ежедневни тренировки, което винаги е правил. Всеки ден усъвършенстваше завършващия си удар. В началото силата на удара му не съответстваше на точността. Също така не се справяше добре и във въздуха. Затова той започна да тренира повече и повече удари с глава. И това доведе до резултат.

Един ден го повиках и му каза: "Ти си толкова добър, колкото Ван Бастен беше. Имаш потенциала да бъдеш като него. Ще ти покажа как той го направи".  Намерих човек, който да събере всички голове на Ван Бастен. Показах му ги и му казах: "Държиш голяма дистанция от вратата. Ако искаш да вкараш, трябва да се приближиш повече. Винаги си далеч. Изпитваш удоволствие от играта и си отличен съотборник. Но ако желаеш да си голмайстор, трябва да играеш по-близо до наказателното поле". И много бързо започна да бележи". добави италианската легенда.

Ибрахимович има над 300 гола с екипите на Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ и шведския национален отбор.