Селекционерът на Англия Фабио Капело даде интервю пред официалния сайт на английската федерация. В него той говори за предстоящата евроквалификация срещу България на “Уембли” на 3 септември, както и за двубоя с Швейцария.

“Срещу България мачът е много важен. Съперникът е много опасен. Гледах три техни мача - два преди световното първенство в ЮАР и последния им мач с Русия. Те загубиха, но играха много добре и ни чака труден двубой”, смята Капело.

“Швейцарците играха на световното първенство и се представиха доста добре. Имат добър отбор, добра организация и много специален треньор. Когато играеш срещу Швейцария като гост, винаги е трудно”, допълни още италианецът.

“Бях честен с журналистите, когато преди време на една пресконференция ми зададоха въпрос за бъдещето на Дейвид Бекъм в националния отбор. Веднага след това, някъде около един час по-късно, помощникът ми Франко Балдини говори с Дейвид. Аз също му се обадих преди 10 дни. Не обичам да говоря с играчите по телефона, но Бекъм е различен, той беше част от моя екип в ЮАР. Обясних му какво всъщност се е случило. Отношенията ни винаги са били добри. Бекъм е добре дошъл в отбора, но трябва да влезе във форма, да изиграе поне един мач за клубния си отбор”, коментира Капело.

“Разбирам защо феновете ни освиркваха на мача с Унгария. Оценявам, че хората са с отбора по време на мачовете. Тяхната подкрепа ни е необходима. Преди световното първенство бях най-добрият треньор. След загубата ни от Германия се появиха най-различни проблеми и дискусии - основно за това дали си заслужавам парите, които ми плаща английската федерация. Имах същите проблеми, когато бях треньор на Реал (Мадрид). Тогава през януари и февруари имахме много трудни моменти. В крайна сметка обаче спечелих титлата. Хората винаги помнят този период. Надявам се тук нещата да се развият по същия начин. Фокусиран съм върху предстоящите мачове, фокусиран съм и върху това да свърша работата, за която съм тук. Аз съм боец”, завърши Капело./БЛИЦ