Фабио Капело си постави висока цел в последната година като селекционер на Англия. Италианският специалист иска да спечели европейската титла с “Трите лъва” догодина в Полша и Украйна, след което ще може спокойно да сложи край на треньорската си кариера.

“Работя усилено, фокусиран съм върху това и ще направя всички да спечелим титлата в края на моята треньорска кариера”, заяви Капело.

Той подчерта, че националният отбор на Англия е последната спирка в неговата треньорска кариера и ще го напусне след Евро 2012 в Полша и Украйна независимо от постигнатите резултати там. “Обичам работата си, но след европейското първенство излизам в пенсия”, каза още опитният 65-годишен специалист, който иска да работи като коментатор за италианската държавна телевизия.

Капело не се притеснява за бъдещето на английския национален отбор, тъй като неговият наследник ще разполага с множество таланти, които имат голям потенциал.

“Имаме много млади играчи като Даниел Стъридж, Мартин Кели или Крис Смолинг. Пред тях е бъдещето”, сподели бившият треньор на Милан, Рома, Ювентус и Реал (Мадрид).

За да стигне до първия си трофей след световната титла от 1966 година Англия първо трябва да преодолее успешно квалификациите. “Трите лъва” са в една група с националния тим на България, който обаче няма никакви шансове за Евро 2012 в Полша и Украйна. Най-сериозният конкурент на англичаните е Черна гора. Двата тима в момента са начело на групата с еднакъв актив от точки.

Следващите мачове на Англия са срещу България на 2 септември и срещу Уелс на 6 септември. Решителният мач за отбора на Капело е гостуване на 7 октомври срещу директния конкурент за първото място Черна гора. /БЛИЦ