Националният селекционер на Англия Фабио Капело допусна конфузна грешка при първите си интервюта във Варшава след тегленето на жребия за квалификациите за Евро 2012.

Както е известно, България се падна срещу Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора в група “G”.

След церемонията представители на медиите наобиколиха селекционерите и логично Капело бе сред най-търсеният за интервюта.

В началото на своето изказване италианският специалист изреди всички съперници в групата, но без България. След секунди Капело се поправи и се опита да излезе от ситуация като добави: “Не бива да забравяме и подценяваме състава на България.”

“Тежка група. Очаквам да дадем най-доброто срещу всеки един съперник, както и всички други отбори в групата. Уважавам всеки един съперник в тази група. Швейцария и Уелс имат интригуващи млади футболисти. Всеки отбор е много опасен и трябва да внимаваме”, каза Капело в интервю за “Евроспорт”. 

„По-добре да играем 10 мача, отколкото 8, но всичко зависи от съперниците и самите мачове. Винаги съм уверен в силите на моя отбор. Ще бъде трудно, но все пак ние сме фаворит и мисля, че ще бъдем на Евро2012. Няма как, когато си начело на Англия, да нямаш големи амбиции”, завърши италианският специалист./БЛИЦ