Освен, че класира националния отбор по безапелационен начин за световното в ЮАР, Капело спечели симпатиите на цяла Англия с изказването си пред медиите, че е влюбен в страната. Той сподели, че е впечатлен най-вече  от гостоприемството на хората, храната и културния живот на острова.

"Харесвам много английската кухня. Рибата и агнешкото ви са страхотни. Препочитам да вечерям в един ресторант, който се намира близо до дома ми тук в Лондон".

"Животът като национален селекционер е много различен. Сега имам много повече свободно време в сравнение с времето когато бях треньор в клубен тим. В Лондон има страхотни места, в който запълвам свободното си време. Предпочитам да посещавам мюзикъли, те са страхотни тук, както и концертите. Обичам "Мама Миа!". Имам всички песни на АББА. Харесвам също и  Били Елиът. Нещото, което наистина харесвам в Лондон са театрите и това, че дори и бебета могат да ги посещават, което показва колко важна е културата за страната".

Фабио Капело заедно със съпругата си живее в голяма къща в лондонския квартал Челси.

"Със съпругата ми обичаме много да пазаруваме. Обикаляме на всякъде. Хората постоянно искат автографи или снимки, но винаги се отнасят с голямо уважение. Когато работиш в друга държава е много важно да разбираш общесвтото, в което си. В противен случай е много трудно да вършиш работата си", завърши обяснението си в любов Капело пред английската преса./ БЛИЦ