Английският селекционер Фабио Капело обмисля радикална промяна на тактическите си планове за световното първенство. Италианецът е готов да заложи на Уейн Рууни като самотен нападател, а по крилата звездата на Манчестър Юнайтед ще бъде подпомаган от Аарън Ленън и Тио Уолкът.

Схемата засега е само в експериментална фаза, но в последните дни е тренирана усилено на базата в Ърднинг. На вчерашното занимание Ленън бе пратен на лявото крило и задачата му бе да изпраща центрирания към Рууни.

Капело обмисляше вариант да заложи на Стивън Джерард като втори нападател. Стиви Джи играе подкрепяща роля за Фернандо Торес в Ливърпул. Английският селекционер смяташе да опита този прийом, тъй като не бе убеден, че Емил Хески, Питър Крауч, Дарън Бент или Джърмейн Дефоу ще се справят като партньори на Рууни.

Капело бе твърд в намерението си да играе с двама нападател, но изглежда се е разубедил след отличните изяви на Уейн Рууни като самотно острие в мачовете на Манчестър Юнайтед. С подобна схема италианецът няма да има нужда от атакуващи бекове, тъй като ще има активни крила. Така Ашли Коул и Джейми Карагър ще обръщат повече внимание на играта си в защита./БЛИЦ