Новият селекционер на Русия Фабио Капело се закани да научи отбора да побеждава. Италианецът подписа за 2 години с Руския футболен съюз, а основната задача пред него е да класира тима за световното първенство в Бразилия през 2014 година.

"Седем пъти съм бил в Москва. Не си спомням обаче първите ми впечатления, защото са отдавна. Но градът е великолепен. Мисля, че няма да ми бъде никак лесно. Основната причина за това е, че разстоянието в държавата е прекалено голямо. Ще бъде много трудно да гледам 4 мача за три дни, например. Като добавим и езика, който е много важен за правилната комуникация, мога да кажа, че ще е нужна много работа. Ще ми трябва преводач, който с точност да предава думите ми.

Възнамеряваме да подмладим отбора. Уверен съм, че в страната има много талантливи момчета. Сега е много важно да изуча подробно мачовете на младежките селекции. Разбира се, не смятам да се лишавам от лидерите. Тяхната роля е много важна. Както вече казах, предстои ни много работа.

Нямам нищо против срещу натурализираните играчи. Ако един футболист е добър, това няма значение. В момента това може да се забележи в Португалия, Франция, Испания, Англия - колония от натурализирани състезатели. След като един човек има двойно гражданство, правото да избира си е негово. Нашата цел е да побеждаваме и да печелим купи. Това искам аз", коментира Капело на представянето си.