Селекционерът на Англия Фабио Капело потвърди, че връща капитанската лента на бранителя Джон Тери. Според италианския специалист 30-годишният защитник на Челси има безспорни лидерски качества и е най-достоен за капитан на “Трите лъва”, съобщава "Daily Mail".

"Мисля, че една година наказание е достатъчно, за да осъзнаеш грешката си. На мен не ми е нужен капитан за един мач. Англия трябва да има такъв за постоянно. Преди да обявя официално решението си, ще поговоря с Тери и другите играчи, но последното решение ще бъде лично мое. Рио беше капитан, но моят първи капитан беше Джон Тери. Рио беше добър капитан, такъв беше и Стивън Джерард, но първоначално аз избрах Тери, докато той не допусна грешка", заяви Капело.

Италианецът отне капитанската лента на Тери преди повече от година. Бранителят имаше любовна връзка с Ванеса Перонсел, която е законна съпруга на съотборника му националния отбор Уейн Бридж, който играеше в Челси, но в момента е част от Манчестър Сити. Според Капело тогава поведението на Тери бе непристойно и той не заслужаваше да бъде капитан.

Сега обаче Капело се безпокои от евентуален раздор вътре в тима за капитанската лента и затова първо ще говори с всички свои играчи, преди да направи окончателната промяна. Според последните спекулации сегашният капитан Рио Фърдинанд е тотално обиден от това решение на Капело и смята дори да се откаже от националния отбор.

"Сега капитан е Рио и аз не казвам, че той е лош капитан. Той е фантастичен водач и много важен играч. Преди всичко обаче, искам да знам ще бъде ли той здрав. Като поговоря с него, ще му обясня за какво съм взел това решение. Разбирам, че Рио ще бъде недоволен, но аз съм мениджърът и аз взимам решенията. Какво мислят другите, ме вълнува малко", допълни 64-годишният наставник на “Трите лъва”. /БЛИЦ