Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Терек шокира шампиона Зенит, побеждавайки го с 2:0 като гост в мач от 8-ия кръг на руската Премиер лига. За тима от Грозни цял двубой записа Благой Георгиев, който носи и капитанската лента. Дебют пък за домакините направиха Хълк и Аксел Витсел.

С успеха Терек продължава великолепното си представяне от началото на сезона в Русия. След днешната победа Благо и съотборниците му поведоха еднолично в класирането с 19 точки, на 3 пред Зенит. Предстоят обаче и останалите двубои от кръга.

Първото полувреме премина под равностойна игра като цяло. На моменти домакините владееха повече топката, но не създаваха проблеми. И двамата тима имаха по едно добро положение, но Роман Широков от Зенит и Езекел Ндоасел от Терек не се възползваха.

Високото темпо се запази и през второто полувреме. А в самото началото на терена дебют за домакините направи новото попълнение Хълк. В 70-ата Лучано Спалети пусна и другия нов - Асел Витцес, който веднага получи каратистки удар от Олег Иванов. Иначе на два пъти Александър Кержаков се опита да си изпроси дузпа, но главният съдия от Волгород Едуард Малай не се подвеждаше. Така се стигна до 75-ата минута. В рамките на по-малко от 60 секунди последваха две невероятни възможности и пред двете врати.

Първото беше в полза на гостите от Грозни. Благой Георгиев центрира от корнер, а Олег Иванов засече с глава от малкия пеналт. Уникалната намеса на Малафеев обаче запази нулевото равенство. След отразяването на изстрела "сините" подеха контраатака. От нея след центриране отляво Роман Широков стреля с глава, а Ярослав Годзюр с блестяща намеса изби в корнер. Малко след това пред Зенит се откри още една възможност. Стражът на грозничани обаче с блестящ рефлекс отрази изстрела на Хълк от фаул и отново запази резултата непроменен.

До края на двубоя атаки не липсваха и към двете врати. Зенит се опитваше да притисне своя съперник, но Терек отговаряше с опасни контраатаки. И при една такава в 85-ата влезлият като резерва Аилтон премина през трима в наказателното поле, финтира вратаря и отбеляза за 1:0. Гол, който се очакваше да бъде последен. В 94-ата обаче Лебеденко затвърди успеха с попадение за крайното 2:0.