Капитанът на националния отбор на Азербайджан Емин Махмудов е истинска звезда в родината си. Освен двете награди за Футболист на годината в своята родина, той може да се похвали и с кариера в доста добри отбори. 28-годишният полузащитник на Нефтчи (Баку) говори преди утрешния мач с България от турнира на ФИФА. Срещата на стадион "Тофик Бахрамов" започва в 18:00 часа на 25-и март. До тук България победи Танзания с 1:0 в петък, а домакините на турнира се наложиха над Монголия със същия резултат.

"Ще играем срещу добър отбор. Те имат много силни нападатели. Но ние искаме да покажем нашата си игра и да постигнем победа", заяви халфът, който е носил екипа на Спартак (Москва), на Мордовия, а също така и на португалския Боависта.

"Нямаме никакви проблеми от гледна точка на мотивацията и никога не е имало такъв проблем. Ще направим всичко възможно, за да покажем добри неща на терена. Всеки един мач е важен. Разбирам, че трябва да вкарваме много голове на такива съперници като Монголия. Но не се получи", обяснява още футболистът.

До момента този футболист има 13 попадения за националния тим на страната. Ако утре вкара, то ще изравни рекордьора по този показател и актуален треньор на Карабах (Агдам) Гурбан Гурбанов, реализирал 14 гола.

Попитан дали трябва да чакат гол от него, той каза: "Ще видим, по-важна е победата. Винаги трябва да имаме мотивация, а да се подобряват рекорди не е така лесно. На едно точно попадение съм от изравняване на рекорда. Но по-скоро искам моят гол да донесе полза. В някои срещи вкарвах, но падахме. Това не ме устройва".