ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк и легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн започнаха сериозен скандал по страниците на британските медии. Повод за това стана коментар на нидерландския бранител на мърсисайдци след домакинското нулево равенство в дербито срещу „червените дяволи“ в неделя.

„Имаше само един отбор на терена, който се опитваше да спечели мача. Ние превъзхождахме Манчестър Юнайтед във всеки аспект. Съперникът се опитваше да постигне нещо на контраатака. Сега се радва на спечелената точка, докато ние дълбоко съжаляваме за изпусната победа“, заяви 32-годишният Ван Дайк след края на мача.

Рой Кийн, настоящ телевизионен анализатор и бивш футболист на Манчестър Юнайтед, използва екранното си време, за да нарече нидерландеца арогантен и да му припомни, че в продължение на 30 години Ливърпул е спечелил една шампионска титла, а през това врече „червените дяволи“ доминират във Висшата лига.

„Ван Дайк се нуждае от припомняне, че играе за отбор, който спечели една шампионска титла за 30 и повече години. Той твърди, че Манчестър Юнайтед не е заслужавал точката. Юнайтед в момента е в тежко положение, в каквото Ливърпул беше в продължение на много години. Неговото изказване след мача е малко арогантно“, заяви Кийн.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Твърди, че Ман Юнайтед е треперел за точката и само един отбор е търсил победата. Бил съм на терена и в студиото, когато Ливърпул беше в трудна ситуация и се радваше на равенството. Не е правилно да твърди, че Манчестър е треперел. Отборът имаше един или два шанса, които не успя да реализира. Всички се нахвърлят срещу Манчестър Юнайтед, който в лоша ситуация, но забравят, че дълги години беше на върха“, добави 52-годишният легендарен халф.

„За мен това е арогантно поведение. Разочарован е, че не успяха да победят Юнайтед, но изглежда очакваха съперникът сам да се бие. Все пак сам трябва да постигнеш целта си. Така го правят големите отбори и печелят титли почти всяка година. Така го правеше Ливърпул през 80-те години, след това Манчестър Юнайте, а сега Манчестър Сити Не съм ли прав, че Ливърпул спечели една титла за 30 и повече години“, продължи Рой Кийн.

Това доведе до нов коментар от страна на Върджил ван Дайк, който опита да успокои напрежението.

„Харесвам Рой Кийн. Щом е казал така, аз нямам против. Той е бивш играч на Манчестър Юнайтед и реакцията му на моите думи е разбираема, но не считам, че коментарът ми е арогантен. Всеки, който е гледал мача, може да потвърди, че съм прав. Имахме възможности да вкараме голове, но не успяхме и това е разочароващо“, коментира нидерландският национал.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!