Капитанът на Венецуела Хуан Аранго прекрати кариерата си в националния отбор. Това стана след равенството 1:1 с Панама. Така 35-годишният халф слага край на една ера, продължила 15 години и довела до 129 негови мача за „Ла Винотино“, в които е вкарал 23 гола.
 
„Направо се разкъсвам, че трябва да спра с националния отбор, но мисля, че най-добрите ми години вече минаха. Не трябва да заемам мястото на по-младите играчи, които в момента са на върха си“, заяви Аранго след мача.
 
Халфът беше подложен на огромни критики от медиите заради последните си изяви в националния отбор и това, че не вкара гол по време на Копа Америка в Чили.
 
„Взех решението си след Копа Америка“, заяви разплаканият футболист, който в момента играе за мексиканския Тихуана, а преди това натрупа опит в Европа за Майорка и Борусия (Мьонхенгладбах).
 
Първият му мач за Венецуела е през 2000 г. срещу Екватор, а най-голямото му постижение с националния отбор е четвъртото място на Копа Америка в Аржентина през 2011 г.
 
„Трудно е да говоря за Хуан Аранго, защото това е най-добрият футболист на Венецуела за всички времена“, обяви селекционерът на тима Ноел Санвисенте.