Том (Томск) победи Шинник (Ярославл) с 4:0 в мач от 23-ия кръг на руската Футболна национална лига. Попаденията бяха дело на Никита Баженов (18), Анзор Саная (55, 78) и Павел Нехайчик (90). Българският футболист Живко Миланов не бе в групата на Том за двубоя.

Том е на второто място в класирането на второто ниво на футбола в Русия, като изостава с две точки от лидера Анжи (Махачкала), който има 58.

Антон Карачанаков също не записа нито минута за своя Балтика (Калининград) при гостуването на Химик (Дзержинск). Тимът на бившия нападател на ЦСКА и Пирин (Блг) падна с 0:2 след голове на Олег Бабенков (22) и Дмитрий Зинович (39).

Водач в листата на стрелците в дивизията пък е Яник Боли. Боли, чийто баща е брат на бившите известни френски футболисти Базил Боли и Роже Боли, в момента носи фланелката на Анжи (Махачкала). Яник има 12 гола в 17 мача. Втори е Игор Коронов (Газовик), който също има 12 попадения, но в 25 мача.

Яник Боли буквално дърпа Анжи към завръщане във Висшата лига на Русия, но в бившия му отбор Заря (Луганск), който го купи от Черноморец (Бургас), не искат и да чуят за него. Луганчани са платили на българския клуб рекордните 300 хиляди евро. Те обаче ще запомнят нападателя, освен с красивите голове, и с бягството от клуба, както и постоянните му контакти със съмнителни типове.