Бившият младежки национал на България Антон Карачанаков разтрогна договора си с втородивизионния румънски Политехника (Яш). Според информацията на официалния профил във „Фейсбук“ на клуба, двете страни са се разделили по взаимно съгласие.

Счита се, че мотивите му за напускане на отбора са свързани със забавени заплати и други плащания. Това позволява на 30-годишния флангови футболист още от днес да подпише с нов отбор като свободен агент. Варианти за него са Пирин (Благоевград) и Хебър (Пазарджик).

Карачанаков подписа с Политехника (Яш) през лятото и взе участие в четири мача на клуба, в които вкара една от дузпите при отпадането на тима от Думбравица в купата на Румъния. Клубът от Яш заема пето място във втора дивизия със 17 точки, на една зад лидерите Унирея Дей и Оцелул.

В предишните две години крилото носи екипа на „орлетата“. У нас той е играл още за ЦСКА, Славия, Берое, Ботев (Пловдив) и Царско село. В чужбина е носил екипите на руския Балтика (Калининград), полския Краковия (Краков) и гръцкия Панахайки (Патрас).