Асен Караславов и Гройтер Фурт продължават битката за промоция в Бундеслигата и в мач от 19 кръг на втора дивизия се наложиха с 1:0 над Унион (Берлин).
 
Бившият защитник на “Ботев” (Пловдив) и Славия Караславов игра цял мач за “детелините”, а единственият гол в мача от Феликс Клаус в 76-ата минута.
 
С този успех Гройтер Фюрт се изкачи на четвърто място в класирането с 34 точки, колкото има и третият Дуисбург. На второ място е Аугсбург с 37. Първите две места в класирането дават право на директна промоция в Бундеслигата, третият играе плейоф с 16-ия от елита.
 
Херта записа домакински успех с 4:2 над Фортуна (Дюселдорф) и излезе начело на класирането на Втора бундеслига, с две точки повече от Аугсбург. Българският нападател Валери Домовчийски бе резерва и се появи на терена четвърт час преди края на мястото на Рони.
 
Австралийският национал Никита Рукавиця се отчете с гол и две асистенции за успеха на берлинчани. Колумбиецът Адриан Рамос се разписа на два пъти, а веднъж точен бе и Пиер-Михел Ласога. Андреас Ламберц вкара и двата гола за Фортуна./БЛИЦ