Кардиф ще спори с Ливърпул или Манчестър Сити на финала за "Карлинг Къп", след като спечели реванша с Кристъл Палас с 4:1 след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът беше 1:0 за тима от Уелс, в продълженията не падна гол, което отреди изпълнение на удари от бялата точка. В тях футболистите на Кардиф надделяха и елиминираха противника си с общ резултат 4:2.

Още в 7-ата минута Антъни Гарднър от "орлите" си отбеляза автогол, а положението на лондончани стана още по-тежко в 78-ата минута, когато Патрик Макарти получи втори жълт и съответно червен картон. Играчите на Кардиф на три пъти уцелиха греди - веднъж в редовното време и два пъти в продълженията, но все пак успяха да елиминират съперника си при изпълнението на дузпи. При тях в герой за Кардиф се превърна вратарят Том Хийтън, който спаси дузпи на Джърмейн Ийстър и Шон Скенъл, а Джонатан Пар не уцели вратата за Кристъл Палас. Единствено Кени Милър пропусна за Кардиф от бялата точка, като стреля в аут още при първото изпълнение на дузпа.

Така Кардиф си осигури участие на финала на "Уембли", който ще бъде на 26 февруари. Съперник на тима от Чемпиъншип ще бъде Ливърпул или Манчестър Сити. "Мърсисайдци" спечелиха с 1:0 като гост в първия мач след гол на Стивън Джерард, а реваншът е от 21:45 часа тази вечер на "Анфилд".