Карло Анчелоти ще се пенсионира, след като приключи договорните си отношения с Реал (Мадрид). 63-годишният специалист призна това в интервю за италианското издание „Месаджеро“.

„24 спечелени титли през кариерата ми! Истината е, че тези сметки нямат значение за мен. Ще ги направя накрая, когато балансът има повече смисъл. Сега съм фокусиран върху тренировките, харесва ми ежедневната работа. Допреди няколко години приоритетите ми бяха тактиката, сега се фокусирам върху човешките отношения, опознаването на хората и новите поколения”, признава Анчелоти.

„На този етап в Мадрид ще завърши моята кариера. След като приключа работата си в клуба, ще се оттегля. Реал (Мадрид) е върхът във футбола. Има смисъл да се сложи край след това преживяване“, казва още специалистът.

„Ако говорим за трофеи, „белия балет“ и Милан са отборите, с които се чувствам най-свързан. Сегашният Реал (Мадрид) е на много високо ниво и не само техническо. Това е сериозен отбор със скромни играчи. Дори звездите са стъпили на земята. Модрич, Каземиро и най-опитният Бензема ръководят групата. Качеството е безспорно, но само това няма да е достатъчно. Хората са фундаментални и този Мадрид е уникален. Бензема заслужава Златната топка, той имаше изключителен сезон“, допълва италианецът.

„Ще се борим за Шампионската лига и титлата. Барса се подсили, Севиля все още е конкурентен, а Атлетико е много стабилен. В Билбао има експертен треньор като Валверде, Валенсия на Гатузо има своята история зад гърба си”, допълва още треньорът.