Карлош Кейрош напусна националния отбор по футбол на Катар.

Португалският треньор  си тръгва по-малко от година след като подписа четиригодишен договор като селекционер на шампиона на Азия и малко повече от месец преди домакинството на следващото издание на турнира за Купата на Азия.

Бившият наставник на Реал Мадрид и държавния състав на Португалия бе назначен като наследник на Феликс Санчес през февруари след Мондиал 2022, на който Катар бе домакин.

"Катарската футболна асоциация обявява, че сътрудничеството между португалския специалист Карлош Кейрош и националния тим на Катар приключи по взаимно съгласие. Асоциацията изразява своята искрена благодарност на треньора Кейрош за неговата непоколебима отдаденост, лидерство и принос по време на мандата му като главен треньор на националния отбор. Пожелаваме му успех в бъдещите му начинания", се казва в изявлението.

С Карлош Кейрош начело тимът на Катар записа победи над Афганистан и Индия през ноември във втория кръг от предварителните квалификациите в зона Азия за следващото Световно първенство.

Катар спечели първата си титла от турнира за Купата на Азия под ръководството на Санчес през 2019 година, а страната започва защитата на трофея на родна земя през следващия месец. Държавата приема турнира след като първоначално определеният за домакин Китай се отказа от организацията на шампионата поради отражението на пандемията от коронавирус.

По-късно от местната федерация обявиха, че испанецът Маркес Лопес ще застане начело на националния отбор на Катар.