Българинът Илиян Мицански остана извън групата на Карлсруе, който победи с 2:0 при визитата си на Айнтрахт (Брауншвайг) в среща от предпоследния 33-ия кръг на Втора Бундеслига и запази шансовете си за директна промоция в елита на Германия.

Головете за успеха на гостите бяха дело на нападателя Роуен Хенин (43, 87). И двата тима завършиха мача в намален състав, след като в 84-ата минута директен червен картон получи Райхел от домакините, а Пайц от гостите бе изгонен след втори жълт картон.

След победата си Карлсруе се изкачи на трето място с 55 точки и по-добра голова разлика от имащия същия актив Кайзерслаутерн, който остава четвърти. „Лъвовете” от Брауншвайг са пети с 50 точки и вече нямат шансове дори за третото място преди последния кръг.

В същото време друг от претендентите за промоция Дармщат загуби с 0:1 при гостуването си на борещия се за оцеляване във Втора Бундеслига Гройтер Фюрт. Марко Стиперман (61) реализира победния гол за „детелините”, които дишат малко по-спокойно с 37 точки, които им отреждат 13-о място преди последния кръг. Те са с точка аванс пред 16-ата позиция, на която е ФСФ Франкфурт и гарантираща участие в плейоф за оставане във Втора Бундеслига с третия в крайното класиране на Трета лига.

Въпреки загубата си Дармщат остава втори с 56 точки и точка аванс пред Карлсруе и Кайзерслаутерн. В последния кръг Дармщат е домакин на борещия се за оцеляване Санкт Паули, който е 14-и с 37 точки след убедителната си победа над Бохум с 5:1 пред собствена публика днес. Карлсруе приема Мюнхен 1860, който също не си осигурил оставането във Втора Бундеслига и след домакински успех над Нюрнберг с 2:1 днес заема 15-о място с 36 точки. Кайзерслаутерн пък е домакин на лидера Инголщат, който със своите 63 точки и домакинската победа над РазенБалшпорт Лайпциг е сигурен участник в елита през следващия сезон.