Според Касияс работата на Перес е много добра и това може да изведе тима до титли. Той смята, че печеленето на трофеи е много важно и за феновете, които искат да гледат успехите на своя отбор.

"След силните игри на Барселона вече е време и Реал Мадрид да зарадва своите фенове. Флорентино Перес върши много добра работа в клуба и ние трябва възможно най-бързо да забравим отминалия сезон и да вярваме, че за Реал настъпват добри времена. За феновете ни е важно да донесем купата от Шампионската лига на Сантяго Бернабеу. Последните години не бяха най-добрите за Реал и ние трябва да преодолеем това. Трябва да покажем най-доброто от себе си".

Касияс изказа своите виждания и за националния отбор на Испания. Той смята, че след 2008 година Испания се намира в отлична форма и ще посрещне световните финали в перфектна кондиция.

"Когато си малък ти мечтаеш да играеш в Реал Мадрид и в националния отбор, а спечелването на световната купа е нещо специално. Не искам да се откажа от футбола, без да съм спечелил нещо голямо. Независимо, че вече съм печелил важни трофеи, аз искам да спечеля и световната купа. С Реал Мадрид например можем да се борим за Шампионската лига другата година, а Световното първенство е веднъж на 4 години и затова не трябва да пропускаме своя шанс", завърши Икер Касияс. /БЛИЦ