Домакините на Световното първенство по футбол през 2022 година – Катар, са готови да позлатят най-големите европейски грандове, за да сформират "Футболна лига на мечтите".

Според съобщение в държавния вестник на една от най-богатите страни в света, организаторите смятат да отправят оферта към Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал и Челси да участват в турнира, който е заплануван за лятото на 2015 година. Освен английските отбори оферти ще получат Барселона, Реал (Мадрид), ПСЖ и редица други големи европейски клубове.

Всеки един от тимовете ще получи сумата от 175 милиона паунда само, за да участва в турнира, който ще включва 24 отбора и ще се провежда на всеки 2 години в година, в която няма световни или регионални шампионати.

Новата лига пък ще бъде сериозна заплаха за европейската Шампионска лига, тъй като последният шампион на Европа Челси взе само 50 милиона паунда за крайния успех в надпреварата. Самите мачове ще се играят в Катар и близките държави от Залива, 16 от тимовете ще играят постоянно в турнира, а още осем клуба от целия свят ще получават специални покани за всяко издание на надпреварата.

Организаторите, освен това, трябва да успеят да накарат ФИФА и УЕФА да одобри състезанието.