ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Катар защити успешно титлата си от Купата на Африка. На финала на турнира на „Лусаил Стейдиъм“ домакините на турнира победиха сензацията Йордания с 3:1. И трите гола за катарците бяха дело на Акрам Афиф, който направи хеттрик от дузпи.

Афиф беше точен от бялата точка за първи път в мача в 22-ата минута. В 67-ата йорданците изравниха чрез Язан Ал Наймат. Само шест минути по-късно последва нова дузпа за Катар, който беше реализирана от Акрам Афиф. В петата минута на добавеното време той оформи хеттрика си с ново точно изпълнение от 11-метров наказателен удар.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

27-годишният нападател отпразнува невероятното си постижение по любопитен начин. След първия си гол той бръкна в десния си чорап и извади карти за игра, с които направи магически трик.

Така Катар стана първият отбор от 20 години, защитил успешно титлата си от Купата на Азия. За последно това прави Япония през 2004 г. Общо пет са отборите, печелили по две поредни титли от азиатския континентален шампионат. Това са Южна Корея, Иран, Саудитска Арабия, Япония и Катар. Иранците са единствените с три поредни титли (1968, 1972, 1976).