Емирът на Катар Тамим бен Хамад ал-Тани обяви, че страната му е готова да приеме през 2022 година най-доброто световно първенство по футбол, организирано някога. Това ще се случи, ако ФИФА реши да остави домакинството на страната, спечелено след вот на Изпълнителния комитет. Критиките за корупция и липса на подходяща инфраструктура в страната за провеждане на Световно през лятото обаче не спират.

"Хората трябва да разберат, че ние имахме най-добра кандидатура и ще организираме грандиозен турнир. Убеден съм, че това световно първенство ще бъде едно от най-добрите в историята. Някои хора просто не могат да се помирят с мисълта, че една малка мюсюлманска страна може да организира толкова мащабно мероприятие", сподели емирът в интервю пред „Си Ен Ен”.

"Подадохме заявка за провеждане на световното първенство през лятото. Но ФИФА е крайна инстанция по този въпрос и само световната асоциация може да вземе окончателното решение. Ние сме готови за всички варианти. Не забравяйте, че вече имаме работеща система за охлаждане на въздуха на един стадион. Проверихме тази технология и мога да кажа, че тя работи. Благодарение на нея, условията за фенове и футболисти ще бъдат идеални, а жегата няма да представлява проблем", каза още Тамим бен Хамад ал-Тани.