ФИФА отново получи обвинения в корупция във връзка с решението да даде домакинството на Мондиал 2022 на Катар. Вестник „Съндей Таймс“ обяви, че притежава милиони секретни документи – имейли, писма и банкови трансфери, които доказват, че шефът на Азиатската футболна конфедерация Мохамед бин Хамама е раздал подкупи в размера на 5 милиона долара (3 милиона паунда), за да получи подкрепа на кандидатурата на арабската държава.
 
Самият Бин Хамам и организационният комитет на Катар 2022 винаги са отричали категорично, че бившият вицепрезидент на ФИФА е лобирал в полза на кандидатурата при гласуването през декември 2010 г. Документите обаче доказват, че футболният началник е давал подкупи в подкрепа на желанието на Катар да приеме световно първенство цяла година преди гласуването.
 
Документите показват как Бин Хамам е давал пари на футболни шефове от Африка, за да получи тяхната подкрепа. Въпреки че само четирима представители от Черния континент имаха право да гласуват, целта на бившия вицепрезидент на ФИФА е била да получи основна подкрепа, която да окаже влияние на африканските представители при вота.
 
Според „Съндей Таймс“ изданието разполага с доказателство за платени 250 0900 паунда на бившия член на Изпълкома на ФИФА Рейналд Темарии от Океания. Самият Темарии не успя да гласува заради забрана, наложена заради опит да поиска пари за подкрепа към американската кандидатура за организиране на световното първенство.