Катар похарчи около 200 милиарда долара за домакинството на Световното първенство по футбол, което ще се проведе от 21 ноември до 18 декември тази година. Това каза в интервю за ТАСС посланикът на Катар в Москва шейх Ахмед бин Насeр бин Джасим Ал-Тани.

"Държавата Катар е похарчила около 200 милиарда долара за подготовка за Световното първенство в продължение на няколко години. Тази сума, в допълнение към изграждането на стадионите, включва проекти за изграждане на необходимата инфраструктура", каза той.

Посланикът отбеляза и отговорната политика на Доха към епидемиологичния контрол на предстоящото първенство, като добави, че Катар разчита да предотврати появата на огнища на всякакви заболявания на първенството, включително коронавирус.

"Разбира се, има определени условия, които Министерството на здравеопазването поставя. Принципно мисля, че това е логично, ние се стремим всички наши гости да не се разболеят от нищо, да няма болести, които да създават огнища на инфекция, в т.ч. това се отнася за коронавируса. Трябва да сме сигурни, че никой от нашите гости не е болен", добави посланикът на Катар в Москва.