ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Организаторите на световното първенство в Катар, което започва по-късно днес, предприеха шокиращ обрат, с което объркаха много фенове, най-вече местните жители.

Домакините на Мондиал 2022 обявиха, че е по-добре да се пътува до стадионите с автомобили, вместо да се ползва градския транспорт. Изявлението е изненадващо, тъй като организаторите претендираха, че ще направят най-екологичното световно първенство с минимални въглеродни емисии. За целта беше представен изключително модерен модел на система за градски транспорт.

Това е поредната неприятна изненада, която футболните фенове получават в Катар. Както е известно, само преди два дни беше забранена продажбата на бира в близост до стадионите въпреки наличието на подписан специален договор между ФИФА и известна пивоварна.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Хората живеещи в Катар и всички гости на страната, които имат достъп до автомобил, по-добре по този начин да пътуват до стадионите. На близко разстояние до съоръженията има безплатни паркинги, които ще бъдат на разположение“, се казва в официалното съобщение на домакините.

Организаторите на световното първенство дори предоставят карти с месторазположението на местата за паркиране. Те ще бъдат отворени за свободен достъп 4 часа преди началото на мачовете и ще бъдат затворени 90 минути след края на съответния двубой.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Съобщенията идват на фона на голямата гордост на Катар, че специално за Мондиал 2022 беше отворено най-модерното метро в света. В момента то разполага с три линии, а след края на футболния шампионат ще бъде изградена още една. Целият строеж на метрото в Доха ще струва 30 милиарда паунда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК