Най-силните отбори в Европа ще трябва да играят мачове през три дни, за да може Шампионската лига и Лига Европа да приключат в края на лятото. Това ще бъде обсъждано в следващите дни, когато УЕФА ще организира видео конференция с всички национални федерации.

На срещата в четвъртък ще бъде наблегнато, че основният приортет е завършването на държавните шампиони, а след това ще се приключат и евротурнирите.

Една от идеите е провеждането на финални четворки на Шампионската лига и Лига Европа, които ще се проведат в рамките на пет дни в Истанбул и Гданск – домакините на финалите на двата турнира.

Решителната среща за определяне на победителя в Шампионската лига ще бъде проведена на 29 август, а финалът на Лига Европа ще се играе два дни по-рано. Избраните са и дните за изиграването на осминафиналите и четвърфиналите от двата турнира.

Заради по-късното приключване на двете континентални надпревари, със закъснения ще стартират и новите сезони в Шампионската лига и Лига Европа. Груповите фази на двата турнира според плановете ще започнат на 20 октомври, което с месец по-късно от традиционното им начало.

ПЛАНИРАНИТЕ ДАТИ ЗА ЕВРОТУРНИРИТЕ
ШАМПИОНСКА ЛИГА
ОСМИНАФИНАЛИ (оставащите четири реванша) – 7 и 8 август
ЧЕТВЪРТФИНАЛИ (първи мачове) – 11 и 12 август
ЧЕТВЪРТФИНАЛИ (реванши) – 14 и 15 август
ПОЛУФИНАЛИ (първи мачове) – 18 и 19 август
ПОЛУФИНАЛИ (реванши) – 21 и 22 август
ФИНАЛ – 29 август

ЛИГА ЕВРОПА
ОСМИНАФИНАЛИ (първи срещи) – 2 и 3 август
ОСМИНАФИНАЛИ (реванши) – 6 август
ЧЕТВЪРТФИНАЛИ (първи срещи) – 10 август
ЧЕТВЪРТФИНАЛИ (реванши) – 13 август
ПОЛУФИНАЛИ (първи срещи) – 17 август
ПОЛУФИНАЛИ (реванши) – 20 август
ФИНАЛ – 27 август