Френският шампион ПСЖ финализира трансфера на уругвайския голмайстор Единсон Кавани от Наполи. Уругваецът позира с фланелката с №9 пред журналисти в Париж на официална пресконференция. Договорът на Кавани с елитния френски тим е за 5 сезона до лятото на 2018 година.

Представянето на 26-годишния нападател се забави с повече от два часа, тъй като от предишния клуб на Кавани - Наполи до последно не даваха разрешението си за официално обявяване на трансфера, тъй като се уточняваха последни детайли.

След три успешни сезона с екипа на Наполи голаджията преминава на „Парк де Пренс” срещу сумата от 63 милиона евро, записана като освобождаваща клауза в договора му с италианския вицешампион. Нито един френски клуб не е плащал някога толкова пари за ново попълнение.

"Много съм щастлив, че съм тук. Искам да благодаря на всички, които помогнаха този трансфер да стане факт. Това е много амбициозен проект", бяха първите думи на Кавани.

„Трансферът на Единсон Кавани е доказателство затова, че клубът привлича най-добрите футболисти в света. Футболистът бе впечатлен от спортния проект и е изключително доволен да бъде част от този амбициозен отбор. Той е готов да се включи в новите предизвикателства. Ние сме изключително щастливи да представим тази звезда на нашите фенове“, коментира президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи.

Още от началото на летния трансферен прозорец името на Кавани бе свързвано с редица европейски грандове, сред които Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид.

Уругвайският национал започва кариерата си в уругвайския Данубио, а през 2007 година отива в Палермо. През 2010 година Кавани преминава в Наполи, с който спечели Купата на Италия през 2012 година.