Със своите 15 гола в 12 среши от Лига 1 голмайсторът на ПСЖ Единсон Кавани е един най-успешните нападатели в топ първенствата на Стария континент – равен със звездата на Лацио Чиро Имобиле (15 попадения) и пред полския голаджия на Байерн Роберт Левандовски (13). За последно уругваецът вкара два гола за успеха на парижани срещу Нант (4:1) миналата събота, а след мача разкри, че за в бъдеще повече няма да изпълнява дузпи за тима. Причината е, че той е загубил битката с голямата звезда Неймар за ударите от бялата точка.

„Треньорът реши, че Неймар ще бие следващите дузпи”, сподели Кавани, който имаше скандал с бразилеца при победата с 2:0 срещу Лион по-рано през сезона. Тогава уругваецът бе избутан още и от Даниел Алвеш, за да може Неймар да изпълни дузпа и впоследствие да я пропусне. След тази сцена отношенията между Кавани и Неймар са развалени. Уругваецът не отрича това, но подчертава, че двамата трябва да подходят професионално с тази ситуация. „Не трябва да бъдем приятели, но на терена ще си помагаме един на друг”, допълва уругваецът, който не се притеснява, че Неймар няма да е успешен от бялата точка: „Той е успешен и знае как да се справи с напрежението”.

ПСЖ е лидер в Лига 1 с 6 точки аванс пред шампиона от миналия сезон Монако, който в миналия кръг се издъни с реми 1:1 при визитата на Амиен. В следващия кръг „монегаските” посрещат парижани в Княжеството.