Роналд Ернандес вкара първия си гол за Венецуела в добавеното време и донесе на тима си драматичното равенство 2:2 с Еквадор в мач от група „В“ на Копа Америка. Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо остана неизползвана резерва за „Ла Три“.

Венецуела и Еквадор са единствените членки на футболната конфедерация на Южна Америка, които никога не са печелили Копа Америка. Въпреки че мачът им в Рио де Жанейро беше белязан от четири гола, нивото на футбола беше доста ниско.

Селекцията на Еквадор имаше пълна доминация в притежанието на топката и отправените удари, но въпреки това не успя да стигне до победата. Венецуела даде сериозен отпор, но вече десет години няма успех над „Ла Три“ национален отбор.

Айртон Пресиадо откри резултата за Еквадор в 31-ата минута, когато се разписа с удар от вратарското поле. 20 минути по-късно Едсон Кастиа изравни с глава в първия си мач като титуляр за Венецуела.

В 71-ата минута резервата Гонсало Плата отново даде аванс на „Ла Три“, а седем минути по-късно Енер Валенсия получи шанс от чиста позиция да гарантира победата, но ударът му не уцели вратата. В добавеното време на мача Ернандес с глава засече 40-метров пас, а топката завърши полета си в мрежата на вратата на Педро Ортис.

По този начин Венецуела вече има две точки от три мача, а Еквадор е с една от две изиграни срещи в група „В“. За четвъртфиналите се класират първите четири отбора от групата, в която са още Бразилия, Колумбия и Перу.

ВЕНЕЦУЕЛА – ЕКВАДОР 2:2
0:1 Е. Пресиадо (39), 1:1 Кастийо (51), 1:2 Плата (71), 2:2 Р. Ернандес (90+1)

Венецуела: Фаринес, Веласкес, А. Гонсалес, Л. Мартинес, Кумана (77-Р. Ернандес), Дел Пино, Кастийо, Морено (82-Селис), Х. Мартинес (77-Уртадо), Касерес (82-Мансано), Аристегиета (57-Кордова)

Еквадор: Ортис, Арболеда, Естуринян, А. Пресиадо, Инкапие, Е. Пресиадо (88-Ф. Мартинес), Мендес, (67-Нобоа) М. Кайседо, Мена (68-Плата), Валенсия (83-Франко), Кампана

Рио де Жанейро, „Ещадио Нилтон Сантос“
Съдия: Роберто Тобар (Чили)
Жълти картони: А. Пресиадо, М. Кайседо, Валенсия (Еквадор)